Over Stephanie

Ik heb nooit iets anders willen worden dan schrijver. Als kind dacht ik nog even aan dierenarts, maar dat was gelukkig maar een fase. Ik ben toch maar ‘gewoon’ dierenliefhebber geworden.


Schrijven dus. In 2015 ben ik afgestudeerd als journalist. Ondertussen raakte ik steeds geïnteresseerder in de mogelijkheden van vormgeving en beeld. Om als tekstschrijver mijn eigen producties visueel kracht bij te kunnen zetten: dat wilde ik. Dat werd uiteindelijk dan ook mijn specialisatie.


Journalistieke werkervaring
Het eerste medium dat ik van binnen zag, was het Algemeen Dagblad. Ik werkte er uiteindelijk jarenlang als freelance redactioneel vormgever. In 2015 richtte ik mijn eigen bedrijf op. Ik weet nog hoe spannend ik dat vond. Langzaam maar zeker begon ik steeds meer on- en offline content voor mijn eigen klanten te maken. Ondertussen ging ik aan de slag als eindredacteur voor Omroep PowNed, schreef ik voor Playboy en een aantal andere websites en tijdschriften.


Commerciële werkervaring
Toen ik in 2017 voor een marketingcommunicatiebureau aan de slag ging, bleek de combinatie tekst en vorm toch wel heel handig te zijn. Ik maakte boeken en tijdschriften op en kon ze zelf redigeren. Een wervende tekst kon gelijk een advertentie, een autosticker, een presentatie of een social media post worden. Ik leerde in deze periode veel over traditioneel drukwerk en werkte met klanten aan hun branding, marketing en events. Waar ook maar tekst of vormgeving voor nodig was: ik maakte het.


Mooie dingen maken
Tekst én vorm dus. Journalistieke en commerciële producties. Mooie dingen maken, met woorden, in beeld of gewoon allebei. Ik vind het als allround content creator daarom leuk om met je mee te denken, in welke fase van je project dan ook.

Specialisaties

Redactie en eindredactie

Vormgeving en DTP

Commerciële (SEO) teksten

Drukwerk

Social media

Branding en marketing

PowerPoint en Keynote